Велика українська IT-компанія оцінила наслідки використання штучного інтелекту в роботі

штучний,інтелект

Українська компанія SoftServe інтегрувала інструменти штучного інтелекту в реальну роботу команд.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає LIGA.net.

Як зазначається, цьому передувало масштабне внутрішнє дослідження, яке підтвердило, що генеративний штучний інтелект може підвищити продуктивність розробницьких команд до 45% та зменшити час розробки проєктів на 30%.

Наразі технологію генеративного штучного інтелекту в SoftServe використовують на 9 пілотних проєктах клієнтів. Перед цим команди проходили 1-2 тижневі тренінги.

Перші результати показали позитивну динаміку: скорочення часу розробки на проєктах – на 20%, Quality Control – на 25%, Test Automation – на 20%, створення технічної документації – на 17%.

Серед інструментів, які використовуються командами, є GitHub Copilot, CodeWhisperer та Duet AI для програмування, ChatGPT, MS Copilot 365 для роботи з текстом, а також NEO Platform, корпоративна веб-платформа на основі ШІ.

SoftServe також розпочав розробку власних генеративних помічників для окремих спеціалізацій, таких як архітектура, бізнес-аналіз та тестування.

Як повідомлялося, загальна кількість українських фахівців EPAM, SoftServe, GlobalLogic, Evoplay та Luxoft у першому півріччі 2023 року зменшилася майже на 3000 людей. Найбільше в абсолютних цифрах просіли показники ЕРАМ – поточна команда компанії влітку минулого року була на 1145 осіб меншою, ніж узимку. Команда SoftServe скоротилася на 1124 людини за півроку, GlobalLogic – на 375, Evoplay – на 200, Luxoft – на 100.

Автор: Галина Ялівець




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.