Розвідка знищила ІТ-інфраструктуру компанії, яка працювала на російську "оборонку"

хакер

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони повідомили про нову потужну кібератаку в РФ– знищено всю ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting , яка спеціалізується на впровадженні інформаційних систем у російській промисловості.

Про це заявили у пресслужбі ГУР Міноборони.

"Указана компанія презентувала себе як одне з найбільш сучасних російських підприємств, яке надавало допомогу у впровадженні інформаційних систем до установ, що займаються проектуванням, виробництвом автомобільних та авіаційних компонентів, важким машинобудуванням, виробництвом обладнання та приладів, зокрема в інтересах російського оборонно-промислового комплексу", – зазначили в розвідці.

Як уточнили в ГУР, руйнівну атаку проти IPL Consulting здійснили фахівці, які проникли до внутрішньої мережі компанії та знищили всю її ІТ-інфраструктуру розміром понад 60 терабайт, десятки серверів і баз даних.

Вартість втраченого Росією цифрового масиву даних підраховується.

"В умовах санкційного тиску проти росії, що триває, нанесені збитки для ворога — вкрай болючі. Крім того, постраждають десятки компаній рф, які працюють на "оборонку" держави-агресора", – підсумували розвідники.

ГУР Міноборони
ГУР здійснив кібератаку в РФ
Хакери ГУР атакували ІТ-компанію в РФ
Хакери ГУР атакували російську ІТ-компанію
Результати кібератаки ГУР
Результати кібератаки ГУР

Автор: Юлiя Недашківська




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.