10 БПЛА на одне знищення: сили оборони України успішно використовують безпілотники для знищення бронетехніки РФ, — Foreign Policy

Читать на русском

10 БПЛА на одне знищення: сили оборони України успішно використовують безпілотники для знищення бронетехніки РФ, — Foreign Policy

10 БПЛА на одне знищення: сили оборони України успішно використовують безпілотники для знищення бронетехніки РФ, — Foreign Policy

Аналітики вважають, що Росія має певні проблеми із бронетехнікою. Про це свідчать спроби захистити танки найрізноманітнішими засобами РЕБ.

Бійці сил оборони України успішно використовують безпілотники для знищення російської бронетехніки. При цьому більшість ударів завдають саме дронами, а не іншими створеними саме для цього засобами. Подібна ситуація свідчить, що з деякими видами зброї у ЗСУ далеко не все гаразд. Аналіз деяких аспектів російсько-української війни було оприлюднено на порталі Foreign Policy.

Стаття посилається на пояснення, отримані від неназваного представника НАТО. Він повідомив, що українці дві третини (близько 66%) танків РФ знищили саме за допомогою дронів. Крім того, зазначив, що використовуються не дорогі американські пристрої, наприклад Predator за 20 млн дол., а дешеві, з неякісною камерою і вартістю 400 дол. Тому на певну кількість успішних ударів припадає така ж кількість неуспішних, заявив співрозмовник журналістів.

Можливості дронів слабші, ніж, наприклад, артилерія чи міномети, – розповіли на порталі. По-перше, вони діють надто близько — на відстані до 10 км. По-друге, одного влучення не вистачає, щоб справді знищувати російський танк.

"Зазвичай танк не "вбивають" перші кілька разів. Може знадобитися 10 або більше [FPV-дронів, — Ред.], щоб "убити" танк", — процитували слова старшого наукового співробітника програми Євразії Інституту зовнішньої політики Роба Лі.

З іншого боку, для України є позитивні моменти в ситуації, що спостерігається на лінії фронту. Зокрема, росіяни намагаються всіма способами захистити танки, які кидають у бій. Наприклад, пристосовують різноманітні засоби радіоелектронної боротьби, щоб знешкодити дрони ЗСУ. На думку аналітиків, це означає, що РФ насправді має проблеми з військовою технікою — тобто її можливості все ж таки обмежені.

"Якщо Україна продовжуватиме виснажуватися такими темпами, а Росія продовжуватиме посилати більше танків на заміну знищеним тими темпами, як і раніше, Кремль може втратити чисельну перевагу в танках, що може ускладнити росіянам проведення наступальних операцій у майбутньому", — підсумували Foreign Policy. .




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.