У Росії третій рік підряд закриваються книгарні, в Україні

книга,книги,література

У Росії продовжує зменшуватися кількість книгарень , така тенденція збережеться і у 2024 році.

Про це розповіла президентка Асоціації книгорозповсюджувачів РФ Світлана Зоріна, пише російська редакція Forbes.

За її словами, за останні два роки в Росії закрилося 86 книгарень. Загалом у країні 2533 торгові книжкові точки, свідчать дані місцевої Асоціації книгорозповсюджувачів. Найбільше книжкових точок зараз у Москві – 235 магазинів. Проте це лише один магазин на 55 800 городян. Найнижчий показник – у Волгограді, де лише 14 книгарень, тобто одна точка на 73 200 мешканців.

Зоріна розповіла, що продажі книжок минулого року впали майже на 5%, а роздрібні ціни на книги у 2023 році зросли на 8,7%.

Книжковий ринок України зростає

Як повідомлялося, попри окупацію частини територій, кількість книгарень в Україні зростає. За останніми даними Українського інституту книги (УІК) станом на вересень 2023 року по всій Україні нарахували 421 книгарню.

Протягом 2023 року в Україні зареєструвалося 270 нових видавців, повідомляло Міністерство культури та інформаційної політики України.

За інформацією Книжкової палати України, цього року також збільшився випуск книжкової продукції. У порівнянні з минулим роком за кількістю видань (друкованих одиниць) — на 73%, а за тиражами — на 203%.

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.