У Варшаві протестували проти блокади кордону з Україною

Читать на русском

У Варшаві протестували проти блокади кордону з Україною

У Варшаві протестували проти блокади кордону з Україною

У Варшаві, Польща, на протест проти блокади українсько-польского кордону вийшли разом українці й поляки. Демонстрація під назвою "Кордон – лінія життя" відбулась біля будинку польского уряду.

На акцію вийшло не менше сотні активістів. "Те, що зараз відбувається – це тиранія меншості", – цитує Радіо Свобода польского протестувальника.

"Більшість хоче нормальних, приязних стосунків між Польщею і Україною. Більшість проти цієї блокади, яка нищить нашу економіку, наших підприємців і допомагає Путіну", – уточнив свою думку активіст.

 qrxiquirriexant

Учасники тримали у руках плакати з написами Free border, Help Ukraine Today – Keep Russia Away, та скандували "ні російській пропаганді".

"Ми не маємо нічого проти протестів, бо це демократія. Але ми проти саме такої форми протесту. Через блокаду кордону наші стосунки з Польщею погіршилися і це "рука" РФ, це пропаганда Росії", – зазначила одна з організаторок протесту Катерина Челядіна.

Її польский співорганизатор Кароль Карпінський додав, що не менше мільйона робочих місць у Польщі залежить від торгівлі з Україною. Але зараз ця торгівля "стоїть" через блокаду кордону.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.