Мер Вишневого від "Слуги народу" Діков планує збудувати найдорожче в Україні укриття за 170 мільйонів

укриття

Комунальне підприємство "Головне управління комунального господарства " Вишневої міськради Бучанського району Київської області 26 березня оголосило тендер на будівництво протирадіаційного укриття на території ліцею "Лідер" у селі Крюківщина очікуваною вартістю 169,16 млн₴

Це найдорожча закупівля протирадіаційного укриття в Україні, пишуть "Наші гроші" із посиланням на дані у системі Prozorro.

Вартість найбільших договорів на будівництво таких укриттів для закладів освіти не перевищує 60 млн₴

Проєктування укриття замовили у січні у ТОВ "Всеукраїнський центр державно-приватного партнерства" за 3,54 млн₴ За проєктом, ця споруда цивільного захисту буде підземною. У ній передбачені приміщення для відвідувачів навчального закладу та зали для персоналу, а також різні складські, інженерні та технічні приміщення, які забезпечують життєдіяльність споруди. Укриття розраховане на 1 043 особи.

Технічне завдання на проєктування вимагало передбачити відновлення споруд спортивного призначення.

Фірма "Всеукраїнський центр державно-приватного партнерства" виготовляє для інших замовників подібні проєкти будівництва протирадіаційних укриттів для закладів освіти. Більшість, судячи з кошторисів на проєктні роботи, включають відновлення стадіонів, бігових доріжок, волейбольних полів тощо.

Проєкт укриття з футбольним полем.

Проєкт укриття з футбольним полем.

Директором КП "Головне управління комунального господарства" є Руслан Лисенко, уповноваженою особою з питань закупівель – Віталій Ямщиков. Мером Вишневого є Ілля Діков ("Слуга народу"). За даними рейтингу регіонального інформаційного агентства "ITV", у 2022 році він очолив топ мерів-багатіїв Бучанського району.

Столична фірма "Всеукраїнський центр державно-приватного партнерства" належить директору Іллі Сіткарю та Валентині Никитюк. Раніше засновниками були Іван Бочаров і Віктор Лещинський. Останній володіє фірмою "Проексп" із Сергієм Кучаєм і Петром Сидоренком. Саме ця фірма видала експертний звіт щодо нинішнього укриття.

Читайте також: Мер Вишневого від "Слуги народу" Діков витратить 193 мільйони на нове приміщення для міськради за завищеними цінами

Віктор Лещинський є президентом ГС "Національний експертно-будівельний альянс України", головою наглядової ради ДАТ "Будівельна компанія "Укрбуд" і має благодійний фонд.

Із 2016 року "Всеукраїнський центр державно-приватного партнерства" отримав підрядів 164,73 млн грн, найбільше – у Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА і Кіровоградської та Волинської служб автодоріг до їх перетворення на Служби відновлення.

Як повідомлялося, у листопаді 2023 року влада КП "Головне управління комунального господарства" міськради Вишневого замовила реконструкцію старого кінотеатру "Промінь" під нове приміщення для міської ради за 193 млн₴ При цьому у кошториси реконструкції будівлі кінотеатру під нове приміщення для міськради заклали будматеріали за завищеними цінами. Однак після скандалу угоду розірвали.

Начальник Київської обласної адміністрації Руслан Кравченко заявив, що розірвати контракт рекомендувала обласна влада.

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.