У МЗС Литви закликали негайно посилити санкції проти Ірану

Читать на русском

У МЗС Литви закликали негайно посилити санкції проти Ірану

У МЗС Литви закликали негайно посилити санкції проти Ірану

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що після нападу на Ізраїль Захід має запровадити нові санкції проти Ірану.

Про це він сказав під час спілкування із журналістами у Вільнюсі.

Литва, як і багато інших країн світу засудили безпрецедентну атаку Ірану ракетами і безпілотниками на Ізраїль, попередивши, що ця атака може ще більше дестабілізувати ситуацію на Близькому Сході.

"Нам слід негайно посилити санкції проти Ірану за його регіональну дестабілізуючу поведінку і підтримку агресії Росії проти України", – зазначив Ландсбергіс.

За його словами, подальша ескалація на Близькому Сході матиме "катастрофічні наслідки як для близькосхідного регіону, так і для України, яка захищається від російської агресії".

"Однак очевидно, що Ірану, як і Росії, додає сміливості нерішучість Заходу", – підкреслив Ландсбергіс.

Іран минулими вихідними здійснив масштабну атаку на Ізраїль у відповідь на ізраїльський удар 1 квітня, який зруйнував дипломатичне представництво Ірану в Дамаску та призвів до загибелі іранських генералів.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.