Безробіття серед ветеранів зростає, половина хоче відкрити власний бізнес,

навчання,ветерани

Рівень безробіття серед українських ветеранів за останній рік зріс – із 28% у 2023 році до 30,95% на початку поточного року.

Про це свідчать результати опитування "Актуальні потреби та бачення можливостей для кар’єрного та професійного зростання ветеранів в Україні", представленого Українським ветеранським фондом (УВФ), передає Інтерфакс-Україна.

Дані опитування свідчать, що ветерани намагаються інтегруватися в різні сфери зайнятості, серед яких переважають власна справа (8,31%), державна служба (7,45%), сфера послуг (5,44%), ІТ (4,3%), та громадський сектор (4,3%). При цьому 50,1% ветеранів хотіли б зайнятися саме власною справою.

Однак пошук роботи для ветеранів супроводжується низкою проблем, серед яких стереотипи з боку роботодавців та обмежені можливості для перекваліфікації.

"Найбільшу перешкоду в майбутньому працевлаштуванні ветерани вбачають не в рівні заробітної плати. Їх турбують проблеми з фізичним здоров’ям (63,61%), нерозуміння з боку суспільства (63,32%) і психологічні труднощі (50,57%)", – розповіла виконувачка обов’язків директора УВФ Руслана Величко-Трифонюк.

Читайте також: Український ветеранський фонд профінансував уже більше 500 бізнес-ініціатив ветеранів

Опитування проведено в період з 15 до 25 січня 2024 року серед ветеранів та діючих військових щодо їхніх актуальних потреб і бачення можливостей для кар’єрного та професійного зростання в Україні. В опитуванні взяли участь 1043 респонденти. Результати опитування не є репрезентативними, проте вони відображають актуальні настрої та певні тенденції серед цільової аудиторії.

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.