The Telegraph: Велика Британія застерегла Путіна від цинічного використання теракту в інтересах війни

Читать на русском

The Telegraph: Велика Британія застерегла Путіна від цинічного використання теракту в інтересах війни

The Telegraph: Велика Британія застерегла Путіна від цинічного використання теракту в інтересах війни

У Великій Британії застерегли російського диктатора Володимира Путіна від використання нападу на "Крокус Сіті Хол" для посилення війни проти України. Відповідні заяви, що можуть вказувати на подібні наміри, хазяїн Кремля зробив напередодні, 23 березня – через майже добу після атаки.

Британський уряд пильно відстежує прояви відчайдушного прагнення Путіна перекласти вину за теракт на Україну.

Про це повідомило видання The Telegraph, з посиланням на джерело з питань безпеки в уряді Британії.

За словами співрозмовника видання, для уряду Британії не лишилися непоміченими зроблені Путіним напередодні заяви про те, що Україна нібито приготувала "вікно" на російсько-українському кордоні, аби пропустити на свою територію підозрюваних у нападі в Підмосков’ї.

"Відчайдушне прагнення Путіна перекласти все це на Україну не є дивним, оскільки він намагається ще більше обдурити російський народ, роблячи вигляд, що в Росії немає інакомислення. Він не повинен використовувати цей вигаданий зв’язок як будь-яке виправдання для інтенсифікації своєї незаконної війни в Україні", – цитує The Telegraph слова джерела.

Подібні спроби звинуватити у теракті Україну здійснював не лише російський диктатор. Так, як зазначила голова Комітету у закордонних справах Палати громад Алісія Кернс, російські медіа-канали активно розповсюджували брехливі відеозаписи з українськими посадовцями, намагаючись звинуватити Україну і дати Путіну привід для продовження злочинної війни проти України та нових звірств на українській землі.

"Немає жодних ознак будь-якого зв’язку з Україною, а також жодних достовірних підстав припускати їхню причетність", – наголосила Кернс.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.