Суд виправдав скандального топприкордонника у справі про незадекларований маєток

мул

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалила виправдувальний вирок та визнала невинуватим заступника директора одного з департаментів Адміністрації Державної прикордонної служби України, якого звинувачували у недостовірному декларуванні.

У повідомленні пресслужби суду не вказано прізвища підозрюваного, проте за даними Liga.net, йдеться про генерал-майора Державної прикордонної служби Сергія Мула.

За версією слідства, Мул у декларації за 2021 рік не вказав будинок у Борисполі. Хоча офіційно він не введений в експлуатацію, але є придатним для проживання і родина посадовця жила там упродовж 2020 року.

Вартість цього об’єкту незавершеного будівництва оцінювалась у понад 1,5 млн₴ Обвинуваченому інкримінували ч. 1 ст. 366-2 КК України – умисне внесення суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Однак суд визнав докази сторони обвинувачення недостатніми та виправдав генерала у зв’язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення. Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів.

Читайте також: Суд арештував ексрадника Офісу президента із заставою у 30 мільйонів, гроші вже внесли (оновлено)

Як повідомлялося, під час підготовчого засідання захист Мула попросив проводити розгляд справи у закритому засідання. Це пояснили тим, що посадовець є військовим, і "обізнаність про його місце перебування" нібито "може загрожувати його життю". Суд це прохання задовольнив.

Генерал Мул став відомим у 2023 році після публікації відео його спілкування з працівниками патрульної поліції. Восени 2022 року поліціянти зупинили автомобіль генерала посеред ночі під час комендантської години. Його намагались перевірити на стан алкогольного сп’яніння, але він відмовився проходити обстеження й погрожував поліціянту словами: "Принциповий? Ризикуйте!"

Після скандалу Мула звільнили з посади начальника Південного регіонального управління ДПСУ й перевели на посаду заступника директора Департаменту організації роботи, планування та контролю адміністрації ДПСУ в Києві.

Прізвище Мула також фігурувало у ще одному скандалі 2023 року, коли його підлегла пресофіцерка під час повномасштабного вторгнення поїхала до Парижа зустрічати Новий рік. Після цього її звільнили.

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.