Зеленський прибув з офіційним візитом до Катару

Cеред іншого, Зеленський планує обговорити продовження роботи щодо повернення депортованих Росією українських дітей. Фото архівне

Президент України Володимир Зеленський прибув з офіційним візитом до Катару для перемовин із катарським лідером щодо повернення депортованих Росією українських дітей.

«Прибув до Катару для переговорів із моїм другом Його Високістю шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані. Катар допомагає Україні повертати викрадених Росією дітей. Ми говоритимемо про продовження цієї роботи як у межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, так і в межах Саміту миру, де це є серед пунктів порядку денного», – написав він у телеграмі.

За його словами, Катар також брав активну участь у підготовці Саміту миру та має стати на ньому одним із голосів Близького Сходу за повернення людей додому, глобальну продовольчу, ядерну та енергетичну безпеку.

Окрім того, Зеленський має намір обговорити з Еміром Катару низку двосторонніх економічних та безпекових питань.

Цей візит відбувається напередодні проведення українського Саміту миру в Швейцарії. За даними Офісу президента, участь у цьому підтвердили 107 країн і міжнародних організацій.

Форум




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.