Індія хоче укласти довгостроковий контракт на постачання нафти з Росії,

путін,моді

Державні нафтопереробні заводи Індії ведуть спільні переговори про довгострокову угоду на імпорт нафти з Росії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело в індійському уряді.

"Спільні переговори державних переробників з Росією вже ведуться", – повідомило джерело.

Співрозмовник агентства уточнив, що Індія та Росія ще повинні остаточно узгодити низку умов угоди, зокрема щодо валюти, у які проводитимуть платежі.

Індійські приватні нафтопереробні компанії Nayara Energy та Reliance Industries вже підписали строкові угоди щодо імпорту російської нафти. Nayara частково належить російській нафтовій компанії "Роснєфть".

За словами співрозмовника агентства, індійські приватні нафтопереробники можуть приєднатися до цих переговорів пізніше.

Джерело в індійському уряді зазначає, що третій за величиною економіці Азії потрібні "передбачувані та стабільні" поставки нафти, оскільки вона розширює свої нафтопереробні потужності, щоб задовольнити попит на пальне.

Читайте також: Росія оголосила про початок виробництва танкових боєприпасів в Індії

Росія вже є головним постачальником нафти в Індію – третього за величиною імпортера і споживача нафти у світі. В умовах санкції проти РФ саме Індія стала найбільшим покупцем російської нафти, яка продається зі знижкою.

За даними Reuters, потенційні угоди на постачання нафти з "Роснєфтью" обговорювалися під час візиту прем’єр-міністра Нарендри Моді до Росії цього тижня.

Як повідомлялося, раніше російський віцепрем’єр Александр Новак підтверджував, що Росія та Індія розглядають можливість укладання довгострокового контракту на постачання нафти.

Наприкінці травня повідомлялося, що оператор найбільшого в світі нафтопереробного комплексу – індійська компанія Reliance Industries – уклала однорічну угоду з російською "Роснєфтью" про закупівлю принаймні 3 млн барелів нафти на місяць.

До того стало відомо, що знижки на російську нафту допомогли Індії заощадити понад $25 млрд у фінансовому році, що закінчився 31 березня, порівняно з 2022-2023 роками.

Автор: Михайло Орлюк




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.