Фонд держмайна запустив сервіс безкоштовної оцінки нерухомості

жилье,квартира

Фонд державного майна запустив онлайн-сервіс, за допомогою якого кожен може швидко та безплатно отримати довідку про вартість свого майна.

Про це повідомляє пресслужба Фонду.

Щоб отримати е-Довідку про оцінку, фізичним та юридичним особам потрібно авторизуватися на спеціальному сайті за допомогою електронного підпису або через ID.GOV.UA.

Зазначається, що сервіс дозволяє визначити вартість 18 типів нерухомого майна при здійсненні операцій купівлі-продажу. Сформувавши документ, можна зберегти його та надрукувати.

Довідка буде чинна впродовж 30 календарних днів з дня її формування.

Водночас у разі незгоди з результатами автоматичної оцінки, людина має право замовити додаткову оцінку в оцінювачів. Але така послуга вже буде платною.

Читайте також: Найнижчий результат за чотири роки: В Україні впали обсяги будівництва нових квартир

Оцінювач складає звіт про оцінку майна, що реєструється в Єдиній базі та чинний протягом шести місяців з дати оцінки. У Фонді пояснили, що всі суб’єкти оціночної діяльності (СОД) реєструються та реєструють оцінювачів у складі СОД або за трудовим договором, щоб мати змогу реєструвати звіт про оцінку в Єдиній базі.

Реєстрація СОД здійснюється лише за електронною печаткою СОД, а не за особистим електронним підписом керівника.

Нотаріусам, щоб сформувати витяг з Єдиної бази або звіт про оцінку теж необхідна реєстрація за особистим кваліфікованим електронним підписом.

Автор: Юлiя Далецька




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.