Купили автівки та нерухомість замість бронежилетів для ЗСУ: У Фінляндії затримали трьох підозрюваних

набу

На території Фінляндії 11 березня затримано трьох людей за підозрою у відмиванні коштів Міністерства оборони України під час закупівлі засобів індивідуального захисту на суму 5,7 млн євро.

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро, це стало можливим завдяки спільній роботі детективів НАБУ, САП та співробітників Національного бюро розслідувань кримінальної поліції Фінляндії.

Зазначається, що на нерухомість одного із затриманих, громадянина Фінляндії, накладено арешт.

"Серед затриманих – представник приватної компанії, яка недопоставила Міноборони 50% від закуплених та повністю оплачених бронежилетів. Частину цих коштів затримані витратили на придбання елітних автівок та об’єкту нерухомості", – йдеться у повідомленні.

Як наголосили в НАБУ, зібрані докази будуть використані українськими детективами у власному кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами Міноборони при закупівлі бронежилетів. Вживаються заходи для забезпечення відшкодування заподіяних збитків.

Автор: Юлiя Недашківська




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.