Уряд Литви виділить 35 мільйонів євро на ініціативу Чехії із закупівлі боєприпасів

Про рішення уряду повідомила прем’єр-міністерка країни Інґріда Шимоніте

Литовський уряд виділив кошти на боєприпаси для України в рамках чеської закупівлі , заявила прем’єр-міністерка країни Інґріда Шимоніте 20 березня.

«Уряд Литви виділив 35 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів як частину Чеської збройної ініціативи», – повідомила вона.

Раніше сьогодні ж Міністерство оборони Чехії заявило, що в рамках спільного проєкту з Німеччиною закупає 180 тисяч боєприпасів, перші партії яких мають надійти не пізніше червня.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 13 березня повідомив, що снаряди з чеської ініціативи почнуть надходити на фронт «в осяжному майбутньому».

Під час Мюнхенської конференції з безпеки президент Чехії Петр Павел повідомив, що знайшов для України 800 тисяч снарядів, які можна придбати та доставити в Україну протягом кількох тижнів, «аби лише були кошти». За оцінками видання Financial Times, Прага прагнула зібрати півтора мільярда доларів, щоб оплатити ці боєприпаси.

До ініціативи долучилися близько 15 країн, в тому числі Канада, Данія, Франція, Норвегія, Швеція.

На початку березня чеський прем’єр Петр Фіала повідомив, що Чехії і її партнерам вдалося зібрати кошти для закупівлі першої партії в 300 тисяч артилерійських боєприпасів для України.

Форум




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.