Як російські ППО пропустили удар по аеропорту «Енгельс-2»

Читать на русском

Як російські ППО пропустили удар по аеропорту «Енгельс-2»

Як російські ППО пропустили удар по аеропорту «Енгельс-2»

На думку авіаексперта Валерія Романенка, український дрон "Лютий" зміг обійти установки ППО С-400 та "Панцир-С1", які захищали аеродром "Енгельс-2". Про результативність атаки стане відомо пізніше, коли з’являться нові супутникові світлини.

20 березня у Саратовську область РФ, на аеродром стратегічної авіації "Енгельс-2", прилетіли чотири українських безпілотники літакового типу. Пристрої без перешкод здолали 700 км, після чого їх начебто збили сили ППО — про це повідомили в Міністерстві оборони Росії. Тим часом в Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноборони України заявили, що вдалось досягнути усіх поставлених цілей.

Перші повідомлення про вибухи в районі аеродрому "Енгельс-2" під Саратовом з’явились у Мережі близько 4 год. 20 березня. Місцеві жителі повідомили, що чули від двох до чотирьох потужних вибухів. Вибухи були досить потужними, оскільки від ударної хвилі трусилось скло у вікнах, розповіли вони журналістам з Telegram-каналу Astra.

Перед тим, як пролунали вибухи, росіяни начебто почули торохкотіння у небі. Тоді ж увімкнулась сирена повітряної тривоги. На відео з місця подій дійсно чути гудіння мотора невідомого пристрою.

Губернатор Саратовської області Роман Бусаргін підтвердив, що відбулась атака БПЛА. З його слів, російські сили ППО начебто збили усі літальні апарати, жоден об’єкт на території регіону не постраждав.

Зазначимо, відстань від аеродрому "Енгельс-2" до кордону України — близько 700 км. Щоб дістатись до Саратовської області, БПЛА мали б здолати чотири області: Бєлгородську, Воронезьку, Волгоградську, Саратовську.

Вибухи в Енгельсі, відстань до аеродрому, БПЛА 20 березня qkxiqdxiqdeihrant




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.