Міненерго про ситуацію в енергосистемі: графіки вимкнення діють у двох областях

Щодо наслідків російських обстрілів, то, за даними Міненерго, вночі внаслідок удару сталося загоряння обладнання на високовольтній підстанції на Дніпропетровщині (фото ілюстративне)

Обмеження в електропостачанні 12 квітня діють у двох областях України, повідомило Міністерство енергетики .

«Протягом минулої доби через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області. Сьогодні обмеження застосовуються на Харківщині і для промисловості – у Кривому Розі», – йдеться у повідомленні.

Щодо наслідків російських обстрілів, то, за даними Міненерго, вночі внаслідок удару сталося загоряння обладнання на високовольтній підстанції на Дніпропетровщині.

«Знеструмлювалися промислові споживачі. На ранок споживачів частково заживлено. Внаслідок обстрілу відключилось обладнання на газорозподільній мережі у Миколаєві. Без постачання газу залишилось понад 30 абонентів. Через бойові дії пошкоджено надземні газопроводи у Харківському районі. Припинене газопостачання 136 абонентам», – йдеться в повідомленні.

У Міненерго додали, що на сьогодні передбачається імпорт і експорт електроенергії, а енергосистема України «працює стабільно і збалансовано».

Росія упродовж останніх тижнів активізувала удари по українській енергетичній інфраструктурі. Зранку 11 квітня війська РФ завдали по Україні комбінованого удару дронами і ракетами.

За даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації і системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Серед іншого, внаслідок російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС, яка розташована за 20 кілометрів від Києва, повідомила компанія «Центренерго».

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що потреба України в ППО є критичною. «Потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії», – зауважив він.

Російський президент Володимир Путін 11 квітня заявив, що Росія була змушена завдати ударів по українських енергетичних об’єктах у відповідь на атаки Києва по російських цілях.

Форум




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.