Абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років мають з 18 травня оновити дані в ТЦК, — Генштаб ЗСУ

Читать на русском

Абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років мають з 18 травня оновити дані в ТЦК, — Генштаб ЗСУ

Абсолютно всі чоловіки від 18 до 60 років мають з 18 травня оновити дані в ТЦК, — Генштаб ЗСУ

Представник Генерального штабу Збройних Сил України, полковник Юрій Глущенко в розповів про теперішню ситуацію в Територіальних центрах комплектування (ТЦК) та те, що зміниться з 18 травня, коли набере чинності закон про мобілізацію.

— Щось змінилося з прийняттям закону про мобілізацію? Він ще не набрав законної сили, але чи відчули наші ТЦК якісь покращення? Наприклад, більше людей з’явилося. Чи є у вас можливість зрозуміти, хто ці люди? Є такі думки, мовляв, це все йдуть ті, хто мають відстрочку та вони не бояться йти до ТЦК.

— Дійсно, закон, про який усі говорять і називають його законом про мобілізацію, набере чинності з 18 травня. Але вже зараз ми спостерігаємо зацікавленість наших громадян, які прибувають до ТЦК із метою оновити свої дані, як це передбачає закон. І дещо пожвавлення відбувається.

— Чому люди ідуть оновлювати свої дані зараз, ще до набрання чинності законом? Що кардинально зміниться після 18 травня? Законом передбачено, що впродовж двох місяців після набрання ним чинності потрібно буде оновити свої дані. Це означає, що ті люди, які зараз прийдуть, вже не повинні йти? Чи як правильно трактувати?

— Можливо, громадяни таким чином показують свою сумлінність, а, можливо, переймаються, що 60 днів буде недостатньо для того, аби потрапити до ТЦК і оновити свої дані.

Ті громадяни, які вже зараз прибувають до ТЦК із цією метою, не будуть зобов’язані після набрання чинності законом йти і оновлювати свої дані, відповідні розпорядження вже віддані.

— Тобто не буде потреби додатково йти.

— Я хотів би додати, що ТЦК переведені на цілодобову роботу, 24/7. Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей у певні години роботи, можливо, потрібно спланувати свій візит до ТЦК таким чином, аби це не був час пік. Можливо, треба прийти о восьмій годині вечора, о дев’ятій — кому як зручно.

— Було оголошено, що 24/7 ТЦК працюють. Але чи автоматично після цього рішення всі ТЦК запрацювали? Мої знайомі на вихідних точно не могли потрапити. Чи як це все відбувається?

— Так, ТЦК переведені на цілодобову роботу. Щодо ваших знайомих, які не змогли потрапити, потрібно розбиратися у конкретному випадку, який відбувся, чому так трапилося.

— Якщо ТЦК зачинений, куди скаржитись?

— На сайті Міноборони є гаряча лінія, зателефонувавши туди, потрібно назвати причину, назвати ТЦК, зафіксувати дату свого візиту, час. І далі ми за встановленим порядком розбиратимемося, чому так трапилося.

Хотів би додати, що з 18 травня запрацює електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного і резервіста. У громадян буде можливість авторизувати свої дані через електронний кабінет, через візит до ЦНАП і також безпосередньо до ТЦК. Це буде зроблено з метою розвантаження ТЦК і щоб зробити зручніший спосіб оновлення даних для громадян.




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.