Україна стабілізує лінію фронту не раніше другої половини року, — NYT

Читать на русском

Україна стабілізує лінію фронту не раніше другої половини року, — NYT

Україна стабілізує лінію фронту не раніше другої половини року, — NYT

Американські чиновники конфіденційно оцінюють, що Росія продовжить досягати невеличких успіхів на сході України до 9 травня, однак не зможе прорвати українську оборону, попри гостру нестачу боєприпасів у ЗСУ. Американці також не вірять, що Росія має сили для серйозного наступу до 9 травня, оскільки не бачать великого нарощування сил, необхідного для такої операції.

Тим не менш, аналітики в уряді США заявили, що українські сили зможуть стабілізувати фронт в кращому випадку влітку, а в гіршому — наприкінці року за допомогою нової військової допомоги.

Надсилання великих обсягів допомоги розтягнеться в часі з кількох причин. Найнагальнішими потребами України є боєприпаси до гармат і системи ППО. Їх можна доставити якнайшвидше — доправити військовими літаками на склади і потім перевезти через кордон вантажівками або потягами, не привертаючи зайвої уваги. Утім, навіть частина боєприпасів буде доставлена не раніше кінця року — через те, що снаряди 155 мм наразі є дефіцитом в усьому світі.

Бойові машини, катери, гармати, ракетні установки та системи ППО потребують більше часу для транспортування — частково тому, що їхні розміри часто вимагають доставки їх морем і поїздами під посиленою охороною.

02.05.2024 — різне queiqxeidzkiqqeant




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.