Асад, виробник "Шахедів" та "Калашніков": Зеленський запровадив санкції проти 300 людей та понад 140 компаній

зеленський,підпис,зеленський_підписав,підписав,підписання

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 18 березня щодо застосування персональних санкцій проти 300 фізичних осіб та 141 юридичної особи.

Об этом сообщает Репортер РУ

Відповідний указ №163/2023 оприлюднили на сайті Офісу президента.

Серед людей, проти яких запроваджуються санкції, є громадянин Сирії Башар Хафез аль-Асад 11 листопада 1965 року народження. Ймовірно, йдеться про президента Сирії, утім дата його народження – 11 вересня 1965 року.

Також у санкційний список потрапили ще троє громадян Сирії, сім – Ірану, усі інші – РФ.

Десятирічні санкції, зокрема передбачають блокування активів та торгових операцій, транзиту та перевезень територією України, анулювання ліцензій, заборону на приватизацію та купівлю землі, передачі технологій та прав на інтелектуальну власність.

Серед підсанкційних компаній – переважно підприємства російського оборонно-промислового комплексу, такі як концерн "Калашников", концерн повітряно-космічної оборони "Алмаз-Антей", автомобільний завод "Урал", Об’єднана суднобудівна корпорація, Державний космічний науково-виробничий центр ім. Хруничева.

Водночас у список санкцій потрапили 16 іранських компаній, зокрема Shahed Aviation Industries Company, Iran Aircraft Industries Company, Safiran Airport Services і кілька авіакомпаній.

У переліку також три авіатранспортні компанії Success Aviation Services FZC (Success Aviation) і I Jet Global DMCC (iJet), які базуються в ОАЕ, які співпрацювали з Safiran для координації польотів між Іраном і РФ, зокрема пов’язаних з транспортуванням іранських дронів.

Також під санкції потрапили підприємства, розташовані на тимчасово окупованій території України. Зокрема, ТОВ "ММК ім. Ілліча", зареєстроване в Макіївці (Донецька область), а також Автономна некомерційна організація "Інститут морського приладобудування та робототехніки" та АТ "Євпаторійський авіаційний ремонтний завод" у Криму.

Источник: Конфликты РУ




  • О нас

    На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости недвижимости.